Skapa din egen yogastund och var glad hela dagen!

Att utöva kundaliniyoga i grupp är magiskt! Att andas i samma takt, höra den magiska tystnad som uppstår mellan andetagen, gå genom tuffa övningar tillsammans eller låta tårarna rinna ner längs kinderna efter vacker mantrasång. Det är helande och stärkande långt in i själen. Vid varje kursslut säger många: \”Hur ska jag nu klara mig? Ingen yoga på flera veckor, det går ju inte!\”. Och jag svarar: \”Gör yoga hemma\”.

Det är inte samma sak, det kommer du upptäcka, men det är inte sämre. Du kan fyllas av samma, fina känsla när du utövar yoga själv. Under dina yogastunder är du din egen lärare, din Sat Guru, din sanna, inre lärare, och att plocka fram den läraren tjänar du på – inte bara när du sitter på yogamattan. Under dina yogastunder får du en möjlighet att känna in hur du mår, scanna av både kropp, sinne och själ och fylla på med det du behöver; det finns ett pass för alla – om det så handlar om att släppa stress, få smidigare rygg, starkare immunförsvar eller känna livsglädje. Det kan kännas krångligt att skapa en egen yogastund, men när du väl börjat vill du inte vara utan. Det gäller att sätta en rutin och när du fått in den gäller det att fortsätta, fortsätta, fortsätta!

När jag hade utövat kundaliniyoga i grupp i ett år började jag göra yoga hemma. Sönerna var bara små och jag försökte få till en rutin då jag skulle göra yoga efter att ha nattat dem. Så, vid åtta-halv nio på kvällen rullade jag ut min matta och började yoga, trött, trött, trött var jag men ville så gärna. Tröttheten tog dock över – varje gång jag lade mig ner för långa vilan kom jag inte upp igen. Musiken jag lyssnat på tog slut, timern jag ställt ringde, men jag sov, sov, sov, och efter sådär 1-2 timmar vaknade jag på golvet något stel i ryggen, masade mig till sängen och fortsatte sova där. Jag kom alltså aldrig till meditationen! Efter ett tag insåg jag att morgonstund var bättre för yoga och sedan dess är det morgnarna som gäller. Så – det enda du behöver göra är att bestämma dig för att göra det – och sedan skapa en rutin som passar dig; tips på hur du gör det finns under fliken Kundaliniyoga – Yoga hemma. Och kom ihåg: 5 minuters yoga är bättre än ingen alls. Keep up!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *