Lymfyoga – en 15 veckors resa mot ett ökat välmående (grundkurs med start den 27/8 eller 3/9) 

 

Kämpar du med vikten? Känner dig svullen, öm eller sjuk? Orkeslös eller trött? Har kalla eller domnande områden på kroppen? Celluliter som bara blir fler? Då har du troligtvis ett trögt lymfsystem.  

 

Lymfsystemet är kroppens avlopp och reningsverk och det utgör en viktig del av immunförsvaret. Dess uppgift är att forsla bort överskottsvätska, gifter, slaggprodukter, proteiner, fetter, döda celler och oskadliggöra bakterier och virus. ett trögt lymfsystem kan orsaka många och stora problem. Svullnad, värk, smärta, fibroser, ödem, hjärndimma, utslag, bristningar, åderbråck, magont, sömnsvårigheter, återkommande infektion och inflammation eller övervikt som inte vill försvinna. Dessa problem är alla tecken på att lymfvätskan har ett trögt flöde.

 

Denna kurs i Lymfyoga är en kombination i teori och praktik , yoga i grupp och yoga hemma (under guidad vägledning) för att öka din kunskap om lymfsystemet, om dig själv och hjälpa dig skapa nya, goda, hållbara vanor i livet. Förutom grundläggande kunskaper om lymfsystemet och praktiker som ger dig ett effektivt lymfflöde lär du dig att ta hand om dig själv på ett mer kärleksfullt och omtänksamt sätt. Din förmåga att känna glädje, lycka, njutning och tillfredsställelse ökar, men också förmågan att hantera dina känslor, tankar och livets upp- och nedgångar. Med ett välfungerande lymfsystem ökar ditt välmående. Du känner dig avslappnad, lätt, pigg, frisk och hela Du börjar stråla ☀️.

 

Denna kurs är för dig kvinna: 

 • som vill veta hur lymfsystemet påverkar dig och hur du kan påverka det
 • som vill känna dig lättare, friskare och piggare
 • som vill skapa hållbara och långsiktiga vanor
 • som vill bli mer medveten om dig själv och de val du gör
 • som vill känna mer glädje, lycka och kärlek till dig själv
 • som vill njuta mer av din kropp och av livet
 • som vill stråla inifrån och ut
 • som vill ingå i en varm gemenskap (med som minst 6 och mest 10 kvinnor i gruppen) 

Kursstarter: Tisdagen den 27/8 kl 18-20 (resterande tisdagar är den 10/9, 24/9, 8/10, 22/10, 5/11, 19/11 och 3/12) ELLER Tisdagen den 3/9 kl 18-20 (resterande 7 tisdagar är den 17/9, 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11 och 10/12). Så två olika tisdagsgrupper (en udda veckor och en jämna veckor). Skulle du missa en träff i din egna grupp kan du ta igen den i mån av plats i den andra gruppen. 

 

Kursupplägg och innehåll: Kursen varar i 15 veckor och innehåller 8 träffar (varannan tisdag udda veckor eller jämna veckor beroende på vilken grupp du väljer) i min Yogastudio i Svedala. Varje träff börjar med en stunds sharing (alla i gruppen får säga några ord om hur de har det). Efter sharingen följer en föreläsning på ca 30 minuter och under dessa föreläsningar får du lära dig om: 

 • Lymfsystemet
 • Vikten av att andas rätt
 • Det parasympatiska nervsystemet
 • Lymfmassage och egenvård
 • Hormoner och kvinnokroppen
 • Kost
 • Ayurveda
 • De feminina och maskulina energierna

Efter föreläsningen följer ett yogapass med andningsövningar, mjuka, lugna, flödande yogarörelser, en stunds avslappning och skön meditation. Vid varje träff får du ett nytt uppdrag med något att fokusera extra på tills nästa träff, t.ex. att göra lymfmassage på dig själv dagligen. I kursen ingår 7 inspelade yogapass med mig som du kan ladda ner och spara och mellan träffarna gör du de passen hemma. I kursen ingår också en Lymfmassagebehandling på 90 minuter (värde 990 kr) som du kan utnyttja under den aktuella kursen. Under hela kursen kommer jag och de andra deltagarna (i form av en Messengergrupp) att finnas där för dig som ett tryggt och varmt stöd på din resa. 

 

Kostnad: 4 444 kr inklusive material (delbetalning är möjlig, välj då Qliro). 

 

Är det fullbokat kan du ställa dig som reserv via väntelistan i Bokadirekts app. 

 

Varmt välkommen att följa med på denna resa! 

 

Boka din plats via Bokadirekt: 

Boka tid

 

 

 

 

Några röster om deras upplevelser av kursen:  

 

”Det känns som att jag äntligen hittat mitt andetag och när jag djupandas känns det som att jag ger kärlek till mig själv. Yogan har gjort att jag äntligen känner mig hemma i mig själv.”  

 

”Kursen har gett mig så mycket och samtalen i gruppen har varit helt fantastiska, öppna, nakna och berörande; systerskap i dess bästa form.” 

 

”Min sexlust har ökat massor under denna kurs. Nu har jag lust hela tiden! ” 

 

”Jag har insett att jag går en utbildning och lär mig om ämnen jag aldrig vetat något om – och som jag lär mig! ”

 

”Väldigt härlig kurs! Ulrika har lyckats skapa en fin blandning av intressant info, praktiska övningar och ett tillåtande samtalsklimat. Underbart att vara i en grupp med bara kvinnor och tänk att det kan bli så fin sammanhållning och gemenskap i en grupp på så kort tid. Yogan och meditationen har blivit viktig för mig. Jag har blivit mer medveten om min kropp, stress och humörsvängningar. Jag är mer medveten om hur jag andas och är mer här och nu.” 

 

”Mycket bra kurs. Intressant material och yogan har varit helt fantastisk. Har hjälpt mig att ta hand om mig själv på en högre nivå.” 

 

”Värmen har äntligen kommit tillbaka i kroppen – nu fryser jag aldrig! ” 

 

”Denna kurs är som en kroppslig och mental resa som passar både dig som vill må bättre själv såväl som yogaläraren som vill bredda sin kompetens inom Lymfyoga.” 

 

”Att få ingå i en trygg och fin grupp med likasinnade har varit helt fantastiskt för själen! Och det är underbart att få vara i dina energier. Jag känner mig trygg och harmonisk och alltid välkommen och hållen. Tack, Ulrika,  för att du är allt vad du är!”