Lymfmassage

Lymfmassage är en helkroppsbehandling som består av mjuka grepp och strykningar i lymfflödets riktning, vilket stimulerar lymfsystemet att på ett effektivt sätt föra ut överskottsvätska, gifter, slaggprodukter, bakterier, virus och döda celler ur kroppen. De olika teknikerna i lymfmassagen hjälper till att lösa upp stopp i vävnader som orsakar svullnader, domningar, värk, smärta, övervikt, fibroser och ödem. Efter en behandling i lymfmassage känner du dig piggare, gladare och lättare, din hud har fått en härlig lyster och ditt immunförsvar ett stärkande lyft!   

 

Lymfmassage är en skön behandling som passar alla. Den kan vara extra viktig för dig som har fått lymfknutor bortopererade, strålats i samband med cancerbehandling eller har någon typ av svullnader, fibroser eller ödem. Lymfmassage ges inte under pågående cytostatikabehandling. 

 

Lymfsystemet är kroppens avlopp och reningsverk och det utgör en viktig del av immunförsvaret. Dess uppgift är att forsla bort gifter, slaggprodukter, döda celler, fetter, proteiner och överskottsvätska och oskadliggöra bakterier och virus. Om lymfsystemet är trögt hinner det inte ta hand om allt i den takt det fylls på i kroppen. Lymfvätskan blir då stillastående och den bindväv som lymfvätskan omges av blir kompakt med tiden. Tillsammans skapar detta en miljö i kroppen där celler och vävnader inte mår bra; med ömhet, värk, smärta, svullnad, domningar,  kramp, fibromyalgi, restless legs, stelhet, trötthet, frusenhet, huvudvärk, hjärndimma, sömnsvårigheter, utslag, bristningar, celluliter, åderbråck, magproblem, övervikt, återkommande infektioner och inflammationer som möjliga följder.   

 

Lymfsystemet är ett trögt system och lymfvätskan behöver tid på sig för att komma igång, därav den långa behandlingstiden (90 minuter). Lymfsystemet fungerar som bäst när du är avslappnad, därför är behandlingen upplagd för att skapa lugn och hjälpa dig att slappna av på djupet.

 

Passar inte de tider du hittar på Bokadirekt kan du skicka ett mail eller sms till mig, så hittar vi en tid som passar. 

 

Varmt välkommen att boka din behandling: 

Boka tid