Om mig

Jag skulle varit född 1974 och hetat Johan. Men jag föddes 1975 och fick heta Ulrika, vilket kan betyda vargarnas härskarinna – kanske är det därför jag fascineras så av vargar? Jag har alltid bott i Svedala och delar mitt hem med make, söner och katter. Det lilla i livet fascinerar mig: koltrastens skymningssång, nyckelpigans sommarflykt, att se solstrålarna lysa genom trädens gröna lövverk. Jag har stor respekt för ordet, både det tänkta, det talade och det skrivna, och finner stort intresse i hur vi uttrycker oss med röst och kropp. Som yogalärare är jag väldigt omtyckt just för min röst; den grundar, tryggar och vaggar till ro.

 

Yoga har jag mött vid olika tillfällen i livet: Hathayoga under studietiden i Lund, Poweryoga då jag tränade som mest intensivt på gymmet och så Kundaliniyoga och Medicinsk yoga som stressad småbarnsmamma. Efter den första kundaliniyogaklassen kände jag ett enormt lugn, som om jag hade hittat mitt förlorade andetag, som om jag återigen bodde i min kropp och jag minns att jag tänkte: Är det så här det ska kännas att leva? Så här vill jag alltid må!

 

Efter några flitiga år som elev och yogautövare hemma utbildade jag mig till kundaliniyogalärare på Dagsås Mangalam i närheten av Varberg. Det var en tuff utbildning – vi vände ut och in på oss själva – men den gav mig personligen så mycket att jag hade inte tvekat att gå den igen. Det var också där jag gick min första barnyogalärarutbildning och sedan bidde det en till; den gången inom Medicinsk yoga för barn och ungdom i Göteborg och Stockholm. I Dagsås har jag också gått utbildningar inom Gongspel och gongen är med mig allt som oftast under mina yogaklasser; för att fördjupa avslappningen och släppa tankar, stress och spänningar. Gongen är ett av världens äldsta instrument som balanserar hela ditt energisystem och tonar in dig på jordens egen vibratoriska frekvens (7,8 Hz). Gongspel brukar vara väldigt uppskattat av både barn och vuxna – många somnar.

 

Våren 2014 gick jag en utbildning i Malmö inom Medicinsk yoga mot migrän och spänningshuvudvärk och började efter det hålla i individuella konsultationer. Hösten 2015 gick jag en utbildning i Båstad inom Medicinsk yoga för kundaliniyogalärare och våren 2016 började jag hålla klasser även i det. Sommaren 2017 påbörjade jag en level 2-utbildning inom Kundaliniyoga; en utbildning som består av fem moduler, varav jag har gått två. Våren 2023 gick jag en yogalärarutbildning inom HormonyYoga – medicinsk yoga för kvinnor – och jag landade ännu mer i den fantastiska omtanke, omsorg och njutning som yogan ger åt både kropp, själ och sinne. 

 

Inom den yogiska filosofin sägs det att en kvinna når sin topp när hon är runt 50. Det är då hon fått tillbaka sin kropp efter eventuella graviditeter och förlossningar, kan ägna mer tid åt sig själv och i sin mogna form på allvar släppa omgivningens krav och istället fokusera på det som är viktigt för henne – hon själv. Det sägs också att i den tidsålder vi nu befinner oss spelar kvinnan en nyckelroll. Världen är i stort behov av den feminina kraften – den som står för lugn, inkännande och kärlek. Vi har en spännande tid framför oss och jag ser framemot att gå in i den.

 

Må solen lysa länge på dig, all kärlek omge dig och det klara ljuset inom dig leda dig hem.

 

Utbildningar:

 • Barnyogalärarutbildning, Dagsås 2010.
 • Kundaliniyogalärarutbildning level 1, Dagsås 2010-2011.
 • Medicinsk yoga för barn och ungdom, Göteborg/Stockholm 2012.
 • Medicinsk yoga mot spänningshuvudvärk och migrän, Malmö 2014.
 • Medicinsk yoga för kundaliniyogalärare, Båstad 2015.
 • Gongspel och gongterapi, Dagsås 2013, 2016.
 • Kundaliniyogalärarutbildning level 2 Conscious communication Båstad 2017, level 2 Mind and meditation Båstad 2018.
 • Grundkurs i Ayurvedisk läkekonst, Helsingborg 2018.
 • Kurs i Självhypnos, Malmö 2019.
 • Free Your Voice – onlinekurs i att hitta sin egna röstkraft genom urgamla yogiska tekniker, 2020-2021.
 • Online-utbildning ”Stark genom klimakteriet”, hösten 2021.
 • Kurs i Reiki 1 & 2 med Personlig andlig utveckling, Svedala våren och sommaren 2022.
 • Certifieringskurs i Sorgbearbetning, Stockholm sommaren 2022.
 • Yogalärarutbildning inom HormonyYoga, online, våren 2023.