Böcker

”Kundaliniyoga – från mitt hjärta till ditt”

”Kundaliniyoga – från mitt hjärta till ditt” är en varm och kärleksfull bok med tio enskilda övningar, tio yogapass och tio meditationer ur kundaliniyogan. Boken berättar även om den tid vi lever i nu, (och om tiderna före vår) Vattumannens tidsålder, och hur kundaliniyoga kan hjälpa oss att må bra i denna tid och i din egen vardag. Med vackra yogafoton tagna i den skånska naturen vill boken inspirera dig till att bli mera Du, fylla dig själv med ljus och kärlek och med den sanning som är rätt för dig.

 

Beställ den via Bokus

 

Omslaget visar övningen ”Ryggflex för hjärtat” och om denna kan du läsa det här:

Vattumannens tidsålder kallas även för Hjärtats tidsålder. Det är nu varje individ har möjligheten att leda utifrån sitt hjärtchakra, utifrån den energi som finns i hjärta, lungor, bröstkorg, armar och händer. Det är nu varje individ har möjligheten att känna empati och förståelse för andra. Det är nu alla individer kan mötas hjärta mot hjärta, i kärleksfullt samförstånd för att skapa en bättre värld. Om detta ska kunna bli en sanning behöver vi öppna dörrarna till våra hjärtan, släppa ut det som vill ut och släppa in det som vill in. Ett medvetet öppnande som kräver mod och eftertanke. Det är förståeligt att det kan kännas skrämmande – kanske är ditt hjärta fullt av tvivel och sorg. Men någonstans inuti, i det pulserande röda, finns en vacker kärlek som vill ta plats. Kärlek till dig, kärlek till oss alla. Öppna eller glänta på hjärtats dörr i din egen takt. Du har inget att förlora.   

 

 

”Det sitter en elefant på min rygg – en liten bok om sorg”  

En varm och vacker sommardag dör min pappa i cancer. Två dagar senare står jag vid spisen och lagar mat åt familjen. Min kropp är så tung att det känns som att jag har näsan långt ner i grytorna. Då hör jag en röst viska i mitt inre om att det sitter en elefant på min rygg – och jag förstår varför det blivit så tungt att andas. Elefanten stannar kvar hos mig i flera månader och hjälper mig att hantera sorgen genom att förklara den på sitt sätt. Sitt alldeles kloka elefantsätt.

 

Texterna är skrivna av mig, illustrationerna gjorda av min vän Petra Vensryd.

 

Beställ den via Bokus

 

Första texten i boken:

”Vill du vara snäll och kliva av?”, kvider jag. ”Det kan jag inte”, säger elefanten bestämt. ”Jag kommer sitta här ett tag, så du kan lika bra vänja dig.” Mina ögon fylls utav tårar och medan tårarna rullar nedför mina kinder säger jag: ”Men det var inte dig jag bad om”. ”Nej”, säger elefanten, ”Jag vet vad du bad om. Du bad om ett andrum åt din pappa. Du bad om att han skulle bli fri från all sjukdom och smärta, och det är han nu. Han har fått sitt andrum. Han har det bra där han är”. Elefanten sveper med sin snabel över min kind och torkar bort mina tårar. ”Men jag då?”, krystar jag fram. ”När kommer mitt andrum?” Elefanten tittar på mig med sina gamla, visa ögon och säger: ”Ditt andrum, min vän, kommer att dröja. Du behöver ta dig igenom något först, och detta något heter sorg. I sorgen vilar det många känslor, såsom saknad, ensamhet och ilska, men även tacksamhet, kärlek och acceptans. Och på sorgens väg har du precis börjat vandra. Så jag tänker sitta här på din rygg. Jag tänker se till att du inte springer iväg. Jag tänker se till att du tar dig igenom. Du kan inte fly.”

 

 

 ”Lilla Yogaboken Jag är Jag är”

Lilla Yogaboken är uppbyggd kring affirmationer, dvs positiva ord som vill stärka dig fysiskt, mentalt och andligt. Till varje affirmation hör en enskild yogaövning, yogapass eller meditation och även en poetisk och personlig text. De dagar du känner dig rädd kan du läsa affirmationen Jag är MOD och göra den tillhörande övningen. De dagar du känner dig sårbar och liten kan du läsa affirmationen Jag är SKÖNHET och göra det tillhörande yogapasset.

 

Boken är fylld av härliga foton på färgglada sidor och vill ge dig inspiration, entusiasm och verktyg för att må bra i din egen vardag.

 

Beställ den via Bokus 

 

Omslaget visar övningen ”Jag är Tålamod” och om denna kan du läsa det här:

Sura strumpor. Snus i vasken. Någon som glömt att spola på toaletten. Ingen mjölk. Dagstidningen borta. Teven står på. Och barnen svälter i Afrika. Gamla kalsonger under soffbordet. Intorkad choklad på den nya soffan. Katthår på min huvudkudde. Ingen som tagit in posten. Och krigen tar aldrig slut.

Flingor på golvet. Smulor i sängen. Jeans som använts en dag och redan är söndriga. Inget att äta. Ingen som handlat. Och kvinnorna förtrycks världen över. Skratta eller gråta? Oviktigt eller viktigt? Jag söker mig en stunds ensamhet. Låter det gå sju minuter – sju minuters yoga – och fyller mig själv med tålamod. Tålamod för att klara av smått och stort i vardagen och i världen.