FULLMÅNECEREMONI

Nu är det jul igen och ett nytt år väntar runt hörnet, i sällskap med årets sista fullmåne (19/12) och ett Vintersolstånd (21/12). Både fullmåne och Vintersolstånd står för utrensning, reflektion, förlåtelse och förnyelse. Har du något du vill släppa taget om, förlåta eller förändra är det nu du ska göra det. Fullmåneceremonin här nedan är ett sätt att göra det på.

Decembers fullmåne kallas för De långa nätternas måne och astrologiskt befinner den sig i Tvillingarnas stjärntecken. Tvillingfullmånen uppmuntrar oss extra mycket att släppa allt tungt, lyssna djupt inåt och vara mer lyhörda för nya idéer och vyer. Fullmånens energi sägs hålla i sig i tre dagar och just denna fullmåne är som starkast på söndag kl 05:37:38. Ett tips är att göra Fullmåneceremonin på lördag eller söndag, och på tisdag när det är Vintersolstånd eldar du upp pappret och formulerar i dig själv allt du önskar av kommande år. Det är väldigt läkande och skönt för både kropp, sinne och själ att medvetet rensa ut gammal skit. När skiten är borta kan dina önskningar gå i uppfyllelse.

Fullmåneceremoni: Sätt dig i stillhet, tänd ett ljus och ta fem långa, djupa andetag. Skriv sedan ner allt som tynger dig och som du vill rensa ut, till exempel en dålig vana, negativa tankar eller irritationsmoment. Du kan också skriva ner namnen på personer som gjort dig arg, ledsen, upprörd eller traumatiserad. Föreställ dig sedan hur mycket bättre ditt liv skulle vara om du vågade släppa taget om allt du skrivit ner och förlåta dem som gjort dig illa. När allt är skrivet läser du upp orden högt för dig själv och går sedan in i förlåtelse. Börja med orden ”Jag förlåter…” och förlåt sedan varje vana, tanke, irritationsmoment och person som du skrivit ner. Och framförallt – förlåt dig själv för att du burit på allt detta. Stanna kvar i stillhet med slutna ögon, andas djupt och känn hur negativiteten rinner av dig. Känn dig fri och lätt i hjärtat.