Att äta eller inte

Sönerna planerar påsklekar i köket och jag dammsuger rum efter rum. Familj och släkt är på väg och snart är det dags för årligt påskfirande. Medan jag för dammsugaren fram och tillbaka minns jag påskarna för 15-20 år sedan. Då mitt matmissbruk tog upp hela mitt liv. Helger som påsk och jul var rena döden. Ett evigt ätande i flera dagar och inget sätt att komma undan. De åren jag mådde som sämst kan jag inte minnas att jag kände någon glädje. Jag minns inte heller några ansikten. Allt kretsade kring inte äta, hetsäta, träna, överträna. Alla gånger jag tackade nej till mat trots att magen kurrade. Alla gånger jag vägrade dricka vatten av rädsla för att gå upp i vikt. Alla gånger jag åt enbart frukt under dagen för att hetsäta godis, glass, smör och musli på kvällen. Med tårar som följd. Den 18 april föreläser jag för Frisk och Fris medlemmar i Malmö. Föreläsningen har fått namnet \”Så smal att ingen kan se mig\”. Känns väldigt utmanande men också väldigt viktigt. Idag ska jag njuta av påskmaten. Glad påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *