Tio saker att ge till dina barn

Jag är mamma till två söner som är 16 och 13 år; två söner som för varje dag som går alltmer blir till män. Den fantastiska spädbarnsdoften\"\" har bytts ut mot en hiskelig armhålesvett, jollrandet till ett brölande, legobitarna på golvet blivit till klädesplagg som släppts i stunden. Förbi är den tid då deras händer fick plats i mina. Förbi är den tid då jag fick blåsa på såriga knän. Förbi är den tid då jag låg nära, läste saga och sedan somnade med deras mjuka andetag mot min kind. Jag får fortfarande kramar och nej till fotmassage har de aldrig sagt, men min mammaroll förändras med deras år. Och i all deras utveckling kan jag bara följa med – trots att jag egentligen inte vet hur.

Yogi Bhajan, mästaren inom kundaliniyoga, gav oss föräldrar råd om saker att ge till våra barn. Jag trillade över dessa råd häromdagen och tycker de är väl värda att upprepa. Sista rådet hoppas jag att jag får vänta med i några år (även om det i säg är en lång process)…

10 Things to Give Your Children:

  • Love them.
  • Build their self-esteem.
  • Challenge them.
  • Listen to them.
  • Expect respect.
  • Limit them.
  • Make God a part of their lives. (Med Gud menar YB den universella kraften, the force; som de säger i Star Wars “May the force be with you”).
  • Develop a sense of learning in them.
  • Help them to be community-minded.
  • Let them go.