SHOW UP

Undvik. Håll avstånd. Håll dig undan. Var själv. = Bli osäker. Var rädd. Känn dig ensam. Känn dig sjuk.  

Människor som går så långt bort från mig som möjligt. Som ger mig en skrämd blick när jag ler; som har rödsprängda ögon och inget hopp. Sedan några månader tillbaka är vi rädda för våra medmänniskor.

I mitt bakhuvud dyker orden upp, som jag en gång hörde av en yogalärare: If you are in a relationship, you have to show up. Det vill säga, om du har valt att leva i en relation måste du ständigt visa dig; i relationen till din partner, dina barn, föräldrar, syskon, vänner, arbetskamrater och – framförallt – i relationen till dig själv.

Nu är tiden att visa dig. Show up! Ge av din tid och din kärlek. Djupandas och meditera för att vårda dig själv. Le mot dem du möter, ring eller skriv till dina kära, var fysisk med dem du kan vara fysisk med. Få igång feel good-hormonerna genom skratt och beröring. För vi behöver dem mer än någonsin.

Mörkret är här, kylan kommer, de sista bladen lämnar träden. Låt oss klara av mörkret genom att finnas där för varandra. Låt oss visa vår omtanke och vår kärlek. Show up.