ALLT ÄR SOM DET SKA VARA

Jag håller på att skriva en saga och i den finns det med en falk; en väldigt klok falk som kommer till mina hjältar och berättar att allt är som det ska vara, än hur mycket elände hjältarna går igenom. ”Det finns en mening”, säger falken, ”även om ni inte kan se den eller förstå den. Ta er igenom och tro på att allt är som det ska vara.”

För var vi än är och vem vi än är, är livet ständigt som det ska vara. Vi möts av medgång och motgång och långt ifrån allting styrs av oss själva. Det är många faktorer som påverkar våra liv och väldigt lite vi själva kan styra. Detta märker vi tydligt i denna Corona-tid, och det är svårt att inte dras med eller ätas upp av alla motsägelser och mörker.

Det enda vi kan påverka och styra över är vårt eget tänkesätt och agerande. Att tänka så neutralt som möjligt, dvs. inte tänka negativt eller dömande, utan mer kärleksfullt gällande allt och alla, hjälper. Med ett neutralt tänkande släpper du ditt ego och tänker och agerar utifrån allas bästa och då blir både ditt liv och andras mer hanterbart.

Det låter enkelt, men det är ett evigt medvetet tänkande, ett evigt neutralt agerande, och något jag tränar mig mycket på. Gång på gång misslyckas jag, och det finns en mening med det också. Då börjar jag om på nytt. Andas in långsamt, andas ut långsamt, med falkens ord ringande i öronen – Allt är som det ska vara.