Håll värmen i höst

Nu glider vi in i kallare tider och då gäller det att hålla värmen både utanpå kroppen och inuti, så att vi inte spänner oss, stelnar till och blir sjuka. 

 

Olika sätt att hålla värmen och hålla sig frisk är att äta mer fett (genom att t.ex. tillsätta olivolja på grönsakerna, kokosolja i smoothien eller jordnötssmör i morgongröten), dricka varmt vatten (koka upp det först och låt det svalna till drickbar temperatur), smörja in sig med olja (t.ex. mandelolja för att skydda huden mot kyla och uttorkning), göra Lymfmassage med mig på YouTube 😊 eller dricka en antiinflammatorisk supershot (perfekt både för tarmfloran och lymfsystemet). Receptet (taget ut boken Food Pharmacy) ser du ovan och jag brukar även tillsätta ingefära i min supershot, då ingefära hjälper både tarmar, immunförsvar och lymfsystem. 

 

Är du ständigt frusen är det ett tecken på trögt lymfflöde och för att få en snabbare skjuts på flödet är Lymfmassagen perfekt. Denna massage består av strykningar och gnuggningar som du gör på dig själv och de dragen och gnuggningarna kan du också göra när du tvålar in dig i duschen, torkar dig med handduken eller smörjer in dig; så känn inte att du måste göra hela massagestunden alltid, utan få in de rörelserna när du kan, så blir både du och kroppen glada 😄.