Att välja din sanna väg

Versen på bilden kommer från min favoritdikt ”The road not taken” med Robert Frost. Jag läser den då och då för att peppa mig själv att fortsätta lyssna på mitt hjärta och vandra på den väg jag valt.


Sedan jag var liten har jag velat hjälpa andra människor, få dem att känna sig trygga, älskade och värda att leva det liv som de önskar och ser i sitt inre. Livet som blir synligt när de sluter sina ögon och låter hjärtat få tala. Livet som blir om de bara är modiga nog att välja den sanna vägen för dem. Även om ingen annan har vandrat på den förut. Även om alla andra säger att den är fel.


Många människor är nöjda med sina liv. Många är det inte. Många människor kämpar varje dag för att få livet att gå ihop, orken att räcka till, för att finna en mening med det hela. Men livet är för kort för att inte vara nöjd. Livet är för kort för att inte må bra. Ett människoliv är över på en minut, även om vi skulle bli så gamla som hundra. Därför är det så viktigt att den minuten räknas. Att vi gör den minuten till den allra bästa på det sätt och längs den väg som är den sanna för oss.

 

Så slut dina ögon och känn in i dig själv. Mår du bra i dig själv? Mår du bra i ditt liv? Om svaren är Ja – Härligt! – bara fortsätt. Om svaren är Nej, bli då stilla på din väg och ställ dig frågorna: Vad vill jag förändra? Vad kan jag förändra? Finns det någon annan väg jag kan välja för att börja må bra?


Välj då den.

Because that will make all the difference.