Om några veckor går min nya yogabok till tryck!

Snart, snart får jag hålla min andra yogabok i hand, och jag längtar, längtar! Kundaliniyoga – från mitt hjärta till ditt är en varm bok fylld med vackra foton på övningar, yogapass och meditationer ur kundaliniyogans tradition. Och som ett smakprov kommer här den allra första övningen: Djupandning.

\"\"Första steget mot att finna mer balans och harmoni i kropp, sinne och själ är genom att grunda sig. Grunda sig med hjälp av jorden och långa, djupa andetag. När du är grundad \"\"står du stadigt på båda fötterna, lugn och trygg i dig själv. Så hitta en skön plats och lägg dig ner. Känn hur du sjunker neråt mot jorden för varje utandning, hur du slappnar av i varje stor och liten muskel, hur du släpper taget om kontroll och tankar. Vilande på denna plats behöver du inte bära längre – jorden bär dig. Bär dig och vaggar dig, som en mor vaggar sitt nyfödda barn. Bli ett med ditt andetag. Bli ett med jorden. Och känn tillit.

Du ligger på rygg utan kudde. Låt fötterna falla isär, vänd handflatorna uppåt och känn att nacken är rak (lyft upp huvudet, dra in hakan mot bröstet och lägg ner huvudet igen). Andas sakta in genom näsan, pressa magen uppåt och fyll hela bröstkorgen med luft. Håll en liten stund. Andas sakta ut genom näsan, låt bröstet sjunka ner och pressa ut den sista luften i lungorna genom att dra in magen. Djupandning ger lugn, avslappning, kraft och energi, motverkar stress och spänningar och minskar oro och rädsla. 3-11 minuter.

Fotograf: Louise Weibull