MÖTEN

Många bokar sig för individuell yoga för att de vill få till en egen yogarutin hemma eller för att unna sig en lugn, skön stund – och vi möts i fina samtal, mjuka andetag, härlig yoga och skratt. Andra bokar sig för att de behöver hjälp med tunga känslor, tunga tankar – och vi möts i djupa samtal, läkande andetag, skön yoga och tårar. Vid varje möte märker jag att jag ständigt möter mig själv – ser mig själv – särskilt i de människor som kommer med sin sorg eller med ett självförakt för kroppen. Även i de människor som inte hittar sitt värde, som tagit andras ”sanningar” som sina egna och blint följt dem. Om och om igen påminns jag om hur jag tidigare känt mig (och fortfarande någon gång känner) och vid varje tillfälle tänker jag: Har jag gått igenom mina sorger, mina trauman, för att bättre kunna förstå dig nu? Och tänk om jag vetat då – när jag ville bli så smal så att ingen skulle kunna se mig eller när tårarna efter farmors död och pappas död aldrig ville sluta rinna – att mina värsta upplevelser skulle kunna hjälpa andra?
För det är när vi delar våra bördor som de väger mindre. Det är när vi delar våra känslor, våra tankar som de blir mindre svåra och mindre konstiga. En sorg gör mindre ont när du vet att andra också sörjer. Ett missbruk blir mer hanterbart när du vet att andra gått igenom detsamma. En förvirrad tillvaro blir mer förståelig när du berättar om den för någon som aktivt lyssnar och hjälper dig finna dina svar.
Idag är jag väldigt tacksam för mina sorger, mitt matmissbruk, mitt förminskande av mig själv; de erfarenheterna har gjort mig till en mer ödmjuk, inkännande och lyssnande person. Och jag är väldigt tacksam för alla möten med människor, om de så innehåller skratt eller tårar, för allting är lika vackert och allt har rätten att finnas.
Om du är intresserad av en individuell yogastund med mig hittar du tider på Bokadirektoch är det så att de inte passar får du gärna höra av dig, så hittar vi en passande tid.