MEDVETENHET

I 14 år har yoga varit en viktig del av mitt liv. Nästan dagligen har jag suttit i easy pose, djupandats, tittat in i mig själv och njutit, skrattat, gråtit och även suckat av tristess. För stunden på mattan känns inte alltid som guld och gröna skogar, MEN den tar mig någonstans. Yogan hjälper mig att se djupare inåt, öka förståelsen för mig själv, för andra och se min väg framåt.
Det är dock inte enbart stunden på mattan som är yoga för mig, utan yoga finns i allt. Att känna vattenstrålarna mot huden när jag duschar, lyssna lyhört när mina barn talar, klappa min katt och känna hans päls under handen, njuta av maten jag äter, kyssa min man och verkligen bara vara i den kyssen och de läpparna. Mitt liv känns så mycket rikare när jag är närvarande i det jag gör, det jag säger och i den jag är. Min vardag blir så mycket mer spännande när jag upplever allt till fullo. Att kunna lägga foten bakom nacken, stå perfekt i triangeln eller meditera i timmar har aldrig varit mitt mål. Prestation och perfektion har aldrig varit intressant, utan det intressanta är det subtila, det finstilta som bor i mig själv och i min vardag; det som jag missar när jag inte tar mig tid till stillhet och medvetenhet.
Andetag kommer och går, så gör också våra dagar. Liv försvinner, utan att ha levts. Varför inte börja denna sommar med att vara mer medveten i stunden? Nästa gång du duschar – tvåla in dig med omsorg och verkligen känn din hud under dina händer. Nästa gång du äter ett hallon – se, lukta, smaka, upplev de små kärnorna och den söta smaken i munnen. Nästa gång dina läppar möter någon annans – ge dig hän, njut, kyss som om det vore livet – för det är det ju ;).
En vacker sommar ligger framför våra fötter. Låt oss uppleva den, njuta av den, smaka, känna, lyssna, se. Låt oss sprudla i somrig medvetenhet.