En saga skrivs

Jag är inte flitig på min blogg; har inte varit det på ett tag. Jag har fokuserat på att skriva annat, och behöver göra det ett bra tag till. Så gör jag när jag bestämt mig för något – 150 % fokus på den saken, och inget annat. Jag håller på att skriva en saga, en sådan jag älskade som barn, och fortfarande älskar. En saga om gott och ont, ljus och mörker, om kärlek och hat, hjältar och skurkar. En saga som utspelas i gammal tid någonstans i Norden. Det är väldigt roligt. Jag har alltid älskat Robin Hood, Zeb Macahan, Sitting Bull – de är mina hjältar. Jag har alltid älskat Selma Lagerlöf – hon är min hjältinna. Och med dessa hjältar vid min sida skriver jag, och skriver och skriver. Kanske kan det bli något av den sagan, kanske kan den nå andra och fylla dem med sagans budskap – att välja att se och jobba för det goda; ett synsätt som kräver öppna ögon, mod och är väldigt viktigt och avgörande i just vår tid. Kanske blir det inget av sagan, kanske stannar den kvar i min dator i en evighet. Det vet jag inte nu. Det enda jag vet är att jag måste skriva den, sen får vi se vad som händer. Sat Nam.