✨ En kvinnlig sinnlig resa till Glastonbury✨

I mitten av september var jag iväg på en alldeles ljuvlig resa. Jag följde med ett gäng härliga kvinnor till Glastonbury; en resa arrangerad av Kvinnligt Sinnligt som drivs av Katha och Sandra (Kvinnligt Sinnligt går att följa på Facebook). Glastonbury är ett litet, spirituellt samhälle i grevskapet Somerset (sydvästra England) och är fyllt av magiska platser med anor både från det hedniska, mytiska, förkristna och det kristna. 

 

Energin i Glastonbury sägs vara extra hög och kärleksfull. Vi människor består av många energikanaler (kallas för meridianer); de tre största energikanalerna är längs vår ryggrad (Ida, Sushumna och Pingala) och där dessa tre kanaler korsar varandra uppstår stora energifält (kallas för chakran). Även vår planet Jorden består av många energikanaler och flera stora energifält. Ett sådant stort energifält sägs Glastonbury vila på och enligt många är Glastonbury Jordens hjärtchakra. Hjärtchakrat står för att känna kärlek och empati, till dig själv och Världen. Det är den gröna, kärleksfulla, hjärtevarma energin; och mycket väl skulle det kunna vara så att Jordens hjärtchakra är just i Glastonbury, för oj, vad där grönskar, vibrerar och pulserar! Fantastiskt härligt och magiskt vackert. 

 

En plats där jag kände ”hjärteenergin” extra starkt var uppe på Glastonbury Tor (se bild) – en kulle dit folk vallfärdat sedan tidernas begynnelse. Utsikten här är magnifik och då vi var där uppe omgärdades kullen av en skön, varm vind och en läkande sol. På denna plats sägs den vanliga världen (den faktiska världen) och den andliga världen (den värld vi sällan kan se, men ofta förnimma) mötas. Vad som också möts är den maskulina och den feminina energin. I form av två källor (flödande vatten), där den vita källan utgör det maskulina (enligt yogiskt tänk energikanalen Pingala) och den röda källan utgör det feminina (enligt yogiskt tänk energikanalen Ida), rinner dessa två kärleksfulla källor ner från kullen och sprider sitt rena, kalla, klara vatten i samhällets alla riktningar och vidare ut i Världen. Detta vatten kan du se och bada i på flera ställen i Glastonbury, som t.ex. i The White Spring (grottliknande ställe upplyst med endast levande ljus) och i Chalice Well (vacker trädgård och meditationsplats). 

 

För precis som inom yogan tänker man i Glastonbury att vi består av och behöver förena båda dessa energier i oss själva – det maskulina och det feminina. Vi behöver bli kompis med både det manliga och det kvinnliga inom oss och i Världen och skapa balans. Sedan ganska långt tillbaka har det maskulina övertag och för att vi och Världen ska kunna leva så balanserat och välmående som möjligt behöver vi höja den feminina energin; energin som står för lugn, kyla, omtanke, omsorg, eftertänksamhet, sensualitet, stillhet, återhämtning och vila. 

 

Det är den energi våra kroppar, sinnen och själar skriker efter; ja, faktiskt, SKRIKER, och det är dags att vi börjar lyssna på allvar på de skriken. Tiden är NU att landa i mer omtanke, mer eftertänksamhet, att värna mer om oss själva, om Världen och att leva utifrån våra hjärtchakran. För när vi lever utifrån våra hjärtan, våran hjärtans röst, våra hjärtans längtan finns det bara kärlek. 

 

Jag kommer att återvända till Glastonbury och tills dess lever denna hjärteplats i mitt hjärta ❤️.