Event

Dans och gong på Erlandsdalsgården i Svedala den 21/9 kl 19-20.30

Kom och var med på frigörande dans och avslappnande gong! Vi dansar barfota och i mjuka kläder till härlig musik med guidning av Cecilia. Lättare och gladare i kroppen lägger vi oss ner och vilar i tonerna från Ulrikas gong; toner som aktiverar det parasympatiska nervsystemet, det vill säga kroppens broms. Sedan sätter vi oss i en cirkel och avslutar kvällen med en fullmånemeditation. Tillsammans tömmer vi oss på stress och spänningar, negativitet och tråkighet och fyller oss med glädje och långa, djupa andetag.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Max 18 personer med gott om utrymme; är det fullbokat kan du skicka ett sms till 0705–240459, så ställer jag dig som reserv. Kvällen kostar 200 kr, vilka du betalar via Swish 123 696 8424 eller kontant vid ankomst. Platsen är Erlandsdalsgården i Svedala med adress Erlandsdalsgatan 2. Varmt välkommen!

Boka tid

Migrän- och huvudvärksyoga den 28/9 kl 19-20.30

Jag minns fortfarande smaken av albyl som pappa gav till mig som barn; den smakade hallon. Redan då fanns huvudvärken i mitt liv och jag hanterade den genom albyl eller sömn. Då jag var 20 år fick jag mitt första migränanfall och jag trodde att mitt huvud skulle sprängas. Det var efter det jag började känna mig rädd för att hitta på saker – tänk om jag skulle få huvudvärk under festen eller börja kräkas mitt under en konsert – och jag lämnade aldrig hemmet utan magnecyl koffein på fickan. När jag som 30-åring började med yoga lärde jag känna min kropp och mitt sinne på ett djupare plan. Jag började förstå varför min kropp var så spänd och mitt sinne så stressat och sakta, men säkert hittade jag in till ett annat tillstånd; till ett mer avslappnat och kärleksfullt jag.

Denna kväll kommer vi att göra ett yogapass som jag själv har gjort tusentals gånger – för att förebygga, lindra och bli av med huvudvärk och migrän. Material ingår, så du kan fortsätta göra övningar och meditation hemma och skapa nya goda vanor för ett smärtfriare liv.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 200 kr senast samma dag via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen. Varmt välkommen!

Boka tid

Sov gott-yoga den 5/10 kl 19-20.30

Sömnen är väldigt viktig för din hälsa. Under sömnen varvar kroppen och hjärnan ner, blodtrycket sjunker, pulsen och kroppstemperaturen sänks, andetagen blir färre, musklerna slappnar av, immunsystemet aktiveras och viktiga hormoner bildas samtidigt som produktionen av stresshormoner minskar. En god sömn gör dig friskare och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, fetma, Alzheimers, utmattning och psykisk ohälsa. En god sömn gör att du klarar av arbete, relationer och vardagliga påfrestningar på ett enklare sätt. En god sömn gör att du känner dig mer balanserad, mer harmonisk och lyckligare i livet.

Yoga kan hjälpa dig att uppnå en god sömn. Genom yoga slår du an det parasympatiska nervsystemet, det vill säga kroppens broms. Kroppen och hjärnan varvar då ner och ställer in sig på vila, på återhämtning och vägen banas för sköna sovtimmar. Denna kväll kommer vi att göra ett yogapass för bättre sömn och en meditation som leder dig in i djup vila. Material ingår, så du kan fortsätta göra övningar och meditation hemma och skapa nya, goda sovvanor i ditt liv.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 200 kr senast samma dag via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen. Varmt välkommen!

Boka tid

Gong för djup avslappning och läkning den 12/10

kl 19-20.30

Kom och vila i Solgongens vibrationer och tillåt dig själv att slappna av till fullo! Vi börjar och slutar med korta, sköna andningsövningar och däremellan blir det lååång goooong (ca 45 min).

Enligt yogisk filosofi tänker vi tusen tankar varje gång vi blinkar. Några av tankarna plockar vi upp i det medvetna, övriga lagras i vårt undermedvetna. Våra tankar kan vi se som sytrådar som går kors och tvärs genom hjärnan. En gong kan vi se som en sax, som vid varje slag på gongen klipper tankarna i hjärnan. Gong, gong, klipp, klipp. Så när du lyssnar på gong blir dina tankar ofullständiga, till ett ingenting, vilket gör att hjärnan resignerar och går in i vila. En vilande hjärna leder till en vilande kropp och vi kan då släppa taget om stress och spänningar och får möjlighet att läka ända ner på cellnivå.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat kan du skicka ett sms till 0705–240459, så ställer jag dig som reserv. Kvällen kostar 200 kr, vilka du betalar via Swish 123 696 8424 eller kontant vid ankomst. Varmt välkommen!

Boka tid

Hormonbalansyoga den 26/10 kl 19-20.30

Hormoner är ämnen som fungerar som kemiska budbärare i kroppen och gör så att organen kan utföra sina funktioner. Hormonerna bildas i särskilda körtlar och celler och är nödvändiga för din tillväxt, utveckling, reparation, reproduktion, matsmältning och ämnesomsättning. Därför kan en hormonell obalans i kroppen påverka både din fysiska och psykiska hälsa.

En hormonell obalans kan bero på långvarig stress, fel kost eller att du befinner dig i någon av klimakteriets faser. Under klimakteriet genomgår kroppen stora hormonella förändringar hos både kvinnor och män. För båda könen handlar det om att hormonnivåerna sjunker betydligt; hos kvinnor det kvinnliga könshormonet östrogen och hos män det manliga könshormonet testosteron. En hormonell obalans kan visa sig som menstruella besvär, viktförändring, minskad sexlust, sömnproblem, humörsvängningar, acne, huvudvärk, minnesförlust, trötthet, orkeslöshet eller depression.

Yoga är en fin träningsform för att skapa hormonell balans. Yogisk andning har en väldigt positiv påverkan på kroppens körtlar, där hormonproduktion och hormonfrisättning sker. Med hjälp av yogisk andning och yogans fysiska övningar får du bättre cirkulation och ett friare energiflöde i kropp och sinne. Du släpper stress och spänningar i kroppen, rensar huvudet på negativa tankar, sover bättre och håller dig friskare.

Denna kväll kommer vi att göra ett yogapass för mindre spänningar och ett friare flöde i bäcken och underliv. Ett friare flöde i underlivet ökar energin i hela kroppen, så även din sexlust och glädje till livet och dig själv. Material ingår, så du kan fortsätta göra passet hemma och bereda vägen för ett mer hormonbalanserat och lustfyllt liv.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 200 kr senast samma dag via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen. Varmt välkommen!

Boka tid

Yoga Nidra med Gongbad den 2/11 kl 18.30-20.30

Vi inleder med några enkla yogaövningar och lägger oss sedan ner för en Yoga Nidra. Yoga Nidra betyder fysisk sömn och handlar om kroppsscanning och vacker visualisering. Under en Yoga Nidra faller kroppen in i en tung avslappning medan sinnet är vaket (fast ibland somnar man!), fokuserat och skapar bilder i sig själv. Sinnet får sedan också koppla av när Gongen tar vid och sprider sina vibrationer genom kroppen och rummet. Yoga Nidra med Gongbad är både härligt, avslappnande, transformerande och populärt; populärt kanske för att du inte behöver göra något – gongarna gör det åt dig. Tar dig in i en djup avslappning, en skön sömn och läker kropp och sinne in till minsta cell och tyngsta tanke. Du känner dig avslappnad, energifylld och komplett.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat kan du skicka ett sms till 0705-240459, så ställer jag dig som reserv. Kvällen kostar 250 kr, vilket du betalar via Swish 123 696 8424 eller kontant vid ankomst. Varmt välkommen!

Boka tid

Paryoga för stor och liten den 4/11 kl 17-18.30

Denna kväll bjuder jag in vuxna och barn från 4 år och uppåt till en stund fylld med skratt, närhet, samhörighet och glädje. Tillsammans bildar ni ett par och andas, yogar, vilar, masserar varandra och mediterar tillsammans. Vi avslutar kvällen med te och lätt fika.

Boka TVÅ PLATSER via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat kan du skicka ett sms till 0705-240459, så ställer jag er som reserver. Kvällen kostar 300 kr per par, vilket du betalar via Swish 123 696 8424 eller kontant vid ankomst. Varmt välkomna!

Boka tid