På gång

Gong – för djup avslappning och läkning

den 13/4 och 4/5 kl 19-20.15

Kom och vila i solgongens vibrationer och tillåt dig själv att slappna av till fullo! Vi börjar och slutar med korta, sköna andningsövningar och däremellan blir det lååång goooong (ca 45 min)!

Enligt yogisk filosofi tänker vi tusen tankar varje gång vi blinkar. Några av tankarna plockar vi upp i det medvetna, övriga lagras i vårt undermedvetna. Våra tankar kan vi se som sytrådar som går kors och tvärs genom hjärnan. En gong kan vi se som en sax, som vid varje slag på gongen klipper tankarna i hjärnan. Gong, gong, klipp, klipp. Så när du lyssnar på gong blir dina tankar ofullständiga, till ett ingenting, vilket gör att hjärnan resignerar och går in i vila. En vilande hjärna leder till en vilande kropp och vi kan då släppa taget om stress och spänningar och får möjlighet att läka ända ner på cellnivå.

Är det fullbokat, skicka sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 175 kr via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen.

Boka tid

Kvinnan och klimakteriet den 27/4 kl 19-20.30

Klimakteriet är en naturlig del av en kvinnas liv och en period då kvinnans fysiologiska kropp genomgår hormonella förändringar. Tiden då klimakteriet infinner sig är individuellt, men sker oftast då kvinnan passerat en ålder av 40. Hormonella förändringar sker då i både kropp och sinne, exempelvis i form av utebliven mens eller en mens som aldrig vill ta slut, minskad sexlust, sämre kvalitet på hår och hud, torrare slemhinnor, oönskad viktuppgång, värmevallningar, sömnproblem och känslor som är utom all kontroll. Kvinnan kan också uppleva en ökad sexlust, känna ny energi och utveckla en större tillfredsställelse i kroppen. Hur vi kvinnor upplever klimakteriet och dess olika stadier är alltså unikt för var och en av oss. Unikt är också att vi sällan pratar om det, trots att vi är fyllda av så många frågor och funderingar. Så nu råder vi bot på det!

Tisdagen den 27 april kl 19-20.30 bjuder jag och Desirée Larsson in till en kväll då kvinnan och klimakteriet är i fokus. Desirée, som arbetar som barnmorska, kommer att berätta för oss om vilka hormoner som styr kvinnokroppen, vilka hormonella stadier en kvinnokropp går igenom, vad som händer i kroppen i de olika stadierna och hur vi kvinnor kan ta hand om oss själva för att må så bra som möjligt. Som grupp kommer vi sedan få gott om tid att ställa våra frågor, lyfta våra funderingar och tillsammans tala om hur det är att vara kvinna.  

Det finns endast 6 platser till denna kväll. Är det fullbokat kan du skicka sms till 0705-240459, så ställer jag dig som reserv. Kvällen kostar 150 kr, vilket du betalar i yogasalen (kontant eller Swish till Desirée).  

Boka tid

Dans och gong den 11/5 kl 19-20.30

Kom och var med på härligt frigörande dans och gong för djup återhämtning! Runt en stor, vacker ljuskrona dansar vi fritt och glatt, barfota och i mjuka kläder till skön och rytmisk musik; i egen takt för vår egen skull med lite guidning från Cecilia. Med lättare, gladare kroppar lägger vi oss ner som solstrålar runt kronan och vilar i ljudet från Ulrikas solgong. Gongen aktiverar det parasympatiska nervsystemet, dvs. kroppens broms och har en stressreducerande effekt. Vi slappnar av. Andas. Rensar ut gammalt. Och fyller på med nytt.

Under både dans och gong håller vi Covid-19-avstånd och följer restriktioner. Är det fullbokat, skicka sms till 0705–240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 200 kr via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen.

Boka tid