Evenemang

Kortkurs i Ayurvedayoga den 4, 11 och 18/10

kl 18.30-20.30

Ayurveda är en 5 000 år gammal hälsovetenskap som precis som yoga ser holistiskt på människan, dvs. att en människa består av både kropp, sinne och själ och att dessa tre bildar en helhet. Enligt Ayurveda föds varje människa med en grundkonstruktion baserad på de olika elementen. Vissa föds med mycket VATA (eter och luft), andra med PITTA (eld och vatten), några med KAPHA (jord och vatten). Elementen styr både kropp och sinne och för att vi ska må så bra som möjligt är det viktigt att hitta balans mellan och i de olika elementen.

Enligt Ayurveda är varje obalans/sjukdom en avvikelse från vårt naturliga tillstånd och viktigt är att hitta roten till problemet; det räcker inte med att behandla problemet (t.ex. med läkemedel), utan vi behöver gå till botten och behandla ursprunget till problemet. Exempel på sådana behandlingar är genom kost, örter, sömn, massage, yoga och att öka kunskapen om oss själva och vår grundkonstruktion.

I oktober håller jag i tre kvällar med Ayurvedayoga. Den 4 oktober är temat VATA med föreläsning, yoga och meditation för att balansera elementet luft. Den 11 oktober är temat PITTA med föreläsning, yoga och meditation för att balansera elementet eld. Och den 18 oktober är temat KAPHA med föreläsning, yoga och meditation för att balansera elementet jord. Material ingår, så även ett test genom vilket du får fram din egen grundkonstruktion.

Boka alla tre datum via Bokadirekt-knappen och betala 800 kr via Swish 123 696 8424 eller bankgiro 736-3120. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv.

Varmt välkommen till kvällar som ger dig ett nytt/urgammalt, intressant och roligt perspektiv på dig själv och livet!

Boka tid

Gong för djup avslappning och läkning den 23/10 kl 17-18.30

Kom och vila i Solgongens vibrationer och tillåt dig själv att slappna av till fullo! Vi börjar och slutar med sköna yoga-/andningsövningar och däremellan blir det lååång goooong (ca 45 min).

Enligt yogisk filosofi tänker vi tusen tankar varje gång vi blinkar. Några av tankarna plockar vi upp i det medvetna, övriga lagras i vårt undermedvetna. Våra tankar kan vi se som sytrådar som går kors och tvärs genom hjärnan. En gong kan vi se som en sax, som vid varje slag på gongen klipper tankarna i hjärnan. Gong, gong, klipp, klipp. Så när du lyssnar på gong blir dina tankar ofullständiga, till ett ingenting, vilket gör att hjärnan resignerar och går in i vila. En vilande hjärna leder till en vilande kropp och vi kan då släppa taget om stress och spänningar och får möjlighet att läka ända ner på cellnivå. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 250 kr senast samma dag via Swish 123 696 8424 eller kontant i yogasalen.

Boka tid

Hormonbalansyoga den 2/11 kl 18.30-20.30

Välkommen till en härlig kväll, då du får lära dig att balansera ditt hormonsystem med hjälp av yoga!

Yoga är en fin träningsform för att skapa hormonell balans. Yogisk andning har en väldigt positiv påverkan på kroppens körtlar, där hormonproduktion och hormonfrisättning sker. Med hjälp av yogisk andning och fysiska övningar får du bättre cirkulation och ett friare energiflöde; du släpper stress och spänningar i kroppen, rensar huvudet på negativa tankar, sover bättre och håller dig friskare.

Våra hormoner fungerar som kemiska budbärare och styr viktiga funktioner i kroppen, som fertilitet, utveckling, ämnesomsättning, läkning och åldrande. En hormonell obalans påverkar både din fysiska och psykiska hälsa och kan bero på långvarig stress, fel kost eller att du befinner dig i någon av klimakteriets faser. Är dina hormoner i obalans kan det visa sig genom viktförändring, minskad sexlust, sömnproblem, humörsvängningar, acne, huvudvärk, minnesförlust, trötthet, orkeslöshet eller depression.

Denna kväll kommer vi att göra ett yogapass för att minska spänningar och främja ett friare flöde i bäcken och underliv. Ett friare flöde i underlivet ökar energin i hela kroppen, så även din sexlust och glädje till livet och dig själv. Efter passet leder jag dig genom en vacker YOGA NIDRA och du vilar sedan i SOLGONGENS vibrationer. Material ingår, så du kan fortsätta göra passet hemma och bereda vägen för ett mer hormonbalanserat och lustfyllt liv.

Boka din plats via Bokadirekt-knappen. Är det fullbokat, skicka ett sms till 0705-240459 så ställer jag dig som reserv. Betala 300 kr via Swish 123 696 8424 eller kontant i Yogastudion. Varmt välkommen!

Boka tid