Gravidyoga

Grattis! Ett barn växer i din mage och du är på väg att bli mamma. För att må så bra som möjligt på den vägen och även under och efter förlossningen är gravidyoga en fin hjälp. I gravidyogan lär du dig att andas djupare, slappna av lättare, behålla smidighet och styrka i kroppen och hantera jobbiga känslor i sinnet. De yogiska teknikerna fyller dig med mer energi och du märker av en ökad medvetenhet i dig själv, vilket gör att bandet mellan dig och ditt barn stärks. Att bära ett barn och sedan föda fram det är en otrolig gåva. Om du känner tillit och trygghet till dig själv under din graviditet och förlossning kan du njuta mer av den gåvan.

En klass i gravidyoga börjar med sköna andningsövningar och fortsätter med fysiska övningar med mycket tid för vila och inkänning mellan övningarna. Efter det följer en längre stunds liggande avslappning, en meditation och avslutningsvis en samtalsstund kring tankar och känslor angående graviditet, föräldraskap eller annat som vi känner för att lyfta i stunden. Tillsammans bygger vi upp en skön och trygg stämning, där alla vågar uttrycka sig och ta plats.

Du kan börja kursen när som helst under din graviditet. Material ingår så du kan fortsätta yoga hemma om du vill.

När du yogar är det alltid din kropp och dagsform som styr. Det är helt okej att avbryta en övning när som helst och bara sitta stilla eller ligga ner och fokusera på ditt andetag. Du är din egen lärare och yogan hjälper dig att hitta din egen röst och att lyssna på den rösten både i och utanför yogasalen.

Boka tid