På gång

Ayurvedayoga den 16, 23 och 30 maj!

Ayurveda är en 5000 år gammal hälsovetenskap som precis som yoga ser holistiskt på människan, dvs. att en människa består av både kropp, sinne och själ och att dessa tre bildar en helhet. Varje människa föds med en grundkonstruktion baserad på de olika elementen. Vissa föds med mycket vata (rymd, luft), andra med pitta (eld och vatten), några med kapha (jord och vatten). Dessa element styr både kropp och sinne och för att vi ska må så bra som möjligt är det viktigt att hitta balans mellan och i de olika elementen. Enligt ayurveda är varje obalans/sjukdom en avvikelse från vårt naturliga tillstånd och viktigt är att hitta roten till problemet; vi behandlar inte bara problemet (t.ex. med läkemedel) utan vi går till botten och behandlar ursprunget för att lära oss för livet. Detta gör vi genom mat, dryck, sömn, yoga och kunskap om oss själva och vår grundkonstruktion.

I maj håller jag i tre olika kvällar med ayurveda och yoga. Den 16 maj är temat Vata med prat, yoga och meditation för att balansera elementet rymd/luft. Den 23 maj är temat Pitta och den 30 maj är temat Kapha. Till alla som bokar sig kommer jag maila ett test med frågor och utifrån svaren får vi reda på vilken/vilka element som styr dig. Material ingår vid varje datum. Du kan antingen boka alla tre kvällar (kostar 500 kr) eller en/två (kostar 200 kr/kväll). Tiden är kl 19-20.30.

Varmt välkommen till kvällar som ger dig ett nytt/urgammalt, intressant och roligt perspektiv på dig själv!

Boka tid


Yoga och gong hos WASABI den 7 juni!

I närheten av Oxie, ute på landet, ligger WASABI orangeri café och butik, ett café som är som ett enda stort, exklusivt och urmysigt växthus! Kvällen den 7 juni kl 19-21 håller jag i yoga och gong där; enkel, härlig yoga som även passar nybörjare och under det stora glastaket blir det sedan en långa vila i gongens vibrationer. Jag har varit där och provspelat – det blir ett väldigt häftigt ljud! Efter yogan blir det smaskig fika med nybakat bröd, olika pålägg och gott kaffe, te eller juice. Allt tillsammans kostar 200 kr.

20 personer får plats under den inramade himlen. Ta med egen yogamatta/liggunderlag/fäll och filt; golvet är hårt och kanske kallt att ligga på, så en filt under (på mattan) och en filt över dig kan vara skönt. Boka din plats via knappen!

Adressen dit är Krombyvägen 77, 238 41 Oxie.

För mer info om WASABI, kika in på http://www.wasabi-orangeri.com/

Boka tid


Workshop med malastillverkning och yoga den 10 juni kl 9-17 i Svedala!

VÄLKOMMEN TILL EN WORKSHOP MED MALASTILLVERKNING OCH YOGA med Ulrika Knutsdotter och Maria Löfstedt http://www.thesource.se/

KNYT DITT UNIKA MALA (Prayerbeeds eller Meditationshalsband med 108 pärlor). Ett Mala kan används för att under meditation recitera ett mantra och för att lättare hålla fokus på andningen. Ett Mala kan stödja dig i att fördjupa din koncentration och därmed hjälpa ditt sinne att bli tystare och lugnare; du försätter dig för en stund i meditativt tillstånd.

Vi träffas under en dag i lugn och stillhet och tillverkar egna vackra Malas. Du får allt material som behövs för att knyta ett fullständigt Mala. Vi trär det med äkta stenpärlor och kristaller på silkestråd och knyter en knut mellan varje pärla. Vill du dekorera halsbandet så finns det detaljer i silverfärgat material att tillgå. Det kommer att finnas mycket att välja på så släpp loss din kreativitet och njut av stunden av att få skapa. Känslan av att sitta och knyta dessa vackra Malas är både avkopplande och energigivande. Du kommer väl ihåg hur det var när du var liten och fick sitta och trä halsband av vackra gnistrande pärlor, underbart!

Är du nyfiken på olika stenar och kristaller och vad de har för inverkan energimässigt så får du tillfälle att lära dig lite mer. Du kommer också få kunskaper om hur och varför man kan använda ett Mala i Japameditation samt historiken och traditionen till denna gamla meditation. Vill du inte använda ditt Mala som ett verktyg i meditation så är det fint att använda det som ett unikt vackert smycke.

Priset för ett Mala i butik i denna klass som vi kommer att tillverka är ca 700 kr-1000 kr

UPPLÄGG
• Kundaliniyoga med gongavslappning, utomhus om vädret tillåter (Ulrika). Inga förkunskaper krävs.
• Introduktion till Mala-knytning (Maria)
• Val av pärlor och annat material
• Vi börjar knyta våra Malas
• Medtag egen lunch som du äter när du vill under dagen.
• Avslutning tillsammans med en stunds meditation då du får möjlighet att lägga din egen intention eller välsignelse till Mala-halsbandet, Gong-vila (Ulrika).

I KURSEN INGÅR:
• Komplett material till Mala samt en fin tygpåse att förvara det i
• The, Kaffe, frukt och snacks
• Informationsblad om stenarna och kristallerna vi använt oss av till våra Malas
• Trevligt och avslappnat sällskap, kanske finner du nya vänner

PRIS
1195 kr (Anmälningsavgift 695 kr) Anmälan är bindande då material köps in efter antalet som anmäler sig. Kan du inte komma trots anmälan och betalning så får du självklart ditt material tillhanda.

ANMÄLAN & BETALNING
Anmälan gör du genom att skicka ett mail till info@thesource.se samt betalar in anmälningsavgiften till swish nr 123 133 6114. Viktigt är att du skriver ditt namn samt Mala0610 i din betalning. Om du inte har swish meddela mig via mail så skickar Maria kontonummer.

Max antal deltagare: 10 personer


Sommaryoga i det gröna vecka 26-28!

Ingen sommar utan sommaryoga! Tisdagar, onsdagar och torsdagar vecka 26, 27 och 28 håller jag i yoga utomhus; kl 9-10 alla dagarna, men även kvällstid kl 19-20 på tisdagarna. Kom som du är, så inleder vi dagen med långa, djupa andetag, upplyftande övningar och skön meditation i gröngräset. Är det kallt klär vi på oss lite extra, regnar det ställer vi in. Betala 80 kr via Swish till 123 696 8424 eller kontant på plats.

Platsen för sommaryogan har jag inte bestämt helt än. Den magiska plats vi brukar yoga på (bakom vårdcentralen i Svedala) är mindre magisk just nu, p.g.a. totalrensning av träd och buskar. Jag håller mina ögon och öron öppna för ett annat ställe, eller så kommer – med vårens kraft och grönska – vår magiska plats att bli magisk igen :).

                  Varmt välkommen!


Sommarkurs på Skurups folkhögskola: Kundaliniyoga, gong och mantrasång 30/7-3/8!

Kom och var med om fem härliga dagar, då vi tillsammans finner glädje och kraft genom övningar i dynamisk kundaliniyoga, djup avslappning med gong och ljuv mantrasång!

Likt en fiol stämmer vi våra hjärtans strängar, sjunger i samklang och tillåter oss själva att bli mera vi; ett vi som tillsammans är Ett.

Yogan vi kommer göra är en dynamisk yogaform som består av kroppsställningar, handpositioner, andningsövningar, mantran, meditationer och djup avslappning. Kundaliniyogan räknas till en av de äldsta yogaformerna och har sitt ursprung i Indien och Tibet. Den är minst 5 000 år gammal, och kom till västvärlden först i slutet av 1960-talet, då mästaren Yogi Bhajan bestämde sig för att lära ut den dittills hemliga läran.

Gongen kommer vi möta under den djupa avslappningen. Gongen, som är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, hjälper oss släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och gör att vi känner oss fyllda med energi och kraft. Gongen som tar oss till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna och hjälper oss förändra invanda tankemönster och beteenden, som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre.

Och mantrasången! Ljuva, ljuva mantrasång, som hjälper oss att gå djupare in i yogan, djupare in i meditation. Mantran som hjälper oss stänga ute alla tankar, för att bara fokusera på en – själva mantrat – och den blir då som en positiv affirmation om sanning, om kärlek, om ljus och kraft. Mantran som vi tänker, viskar eller sjunger.

Det krävs inga förkunskaper – alla är välkomna. Ta gärna med egen yogamatta.

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) Kurstid: mån 30/7 kl.12.00 – fre 3/8 kl.15.00

Ulrika Knutsdotter undervisar inom kundaliniyoga, medicinsk yoga, barnyoga och gong. Som yogalärare utstrålar hon mjuk närvaro och är väldigt omtyckt för sin röst, som grundar, tryggar och sjunger eleverna till ro. Ulrika är författare till två yogaböcker och en bok om sorg och föreläser även om dessa ämnen. För Ulrika är det viktigt att varje individ hittar in till sin egen sanning, ser sin egen väg, för att i detta liv kunna leva så fullkomligt och gott som möjligt. Sat Nam

Anmäl dig här: http://application.skurupsfolkhogskola.se/Sommar/Sommarkurser/Sommarkursutbud/Anmalan/tabid/225/Default.aspx