På gång

Yoga Nidra med Gongbad den 4 februari, 4 mars, 8 april och 6 maj!

Fyra söndagar i vår håller jag i Yoga Nidra med Gongbad, kl 17-19! Vi inleder med några enkla yogaövningar och lägger oss sedan ner för en Yoga Nidra. Yoga Nidra betyder fysisk sömn och handlar om kroppsscanning och vacker visualisering. Under en Yoga Nidra faller kroppen in i en tung avslappning medan sinnet är vaket (fast ibland somnar man!), fokuserat och skapar bilder i sig själv. Sinnet får sedan också koppla av när Gongarna tar vid och sprider sina vibrationer genom kroppen och rummet.

Yoga Nidra och Gongbad är både härligt, avslappnande, transformerande och populärt; populärt kanske för att du inte behöver göra något – gongarna gör det åt dig. Tar dig in i en djup avslappning, en skön sömn och läker kropp och sinne in till minsta cell och tyngsta tanke. Du känner dig avslappnad, energifylld och komplett.

Kostnad 250 kr, och det finns te efteråt för de som vill.

Boka tid


Den 22 mars kl 18.30-20.00 föreläser Sara Fryklund hos mig! Sara är ayurvedaspecialist och tillverkar egna fantastiskt bra ayurvediska örtprodukter för mage, hud och övrig hälsa.

Vi har alla olika magtyper och vi smälter vår mat på olika sätt. Fungerar din matsmältning kan kroppen själv klara av att ta hand om andra obalanser som du kan drabbas av. Vilken magtyp har du? Vata Agni, Pitta Agni eller Kapha Agni. Kom och lär dig mer om de olika matsmältningseldarna som finns! Att bli vän med din mage handlar inte bara om vad du äter, utan det är viktigare hur du äter. Sara kommer att ge värdefulla tips som gör att du på ett enkelt sätt kan börja lära känna din mage och matsmältning, allt enligt de gamla ayurvediska principerna. Denna kväll kommer Sara även ha ett speciellt erbjudande på Sattwa Herbs örtblandningar för mage; Vata All-in-One, Pitta All-in-One och Kapha All-in-One.

Kostnad 150 kr (testund ingår). Kika gärna in på hennes fina hemsida https://www.sattwaherbs.com/!

Boka tid


Mantras in motion den 28 mars!

Kom och var med om en kväll i vibrationernas tecken – mantras in motion! Onsdagen den 28 mars kl 19-21, då vi sjunger de allra vackraste mantrasångerna, tillåter oss att gå totalt in i dessa meditationer, i musiken och höjer våra vibrationer tillsammans. Mantrasånger som handlar om att stå stark i dig själv, som vill läka hela dig; mantran om ljus och kärlek och om att vi alla är Ett. Ju högre och lättare vibrationer du fyller dig själv med, desto ljusare blir vår värld. Tillsammans, som en röst, som ett andetag.

För det sägs att allt i Världen vibrerar, med olika densitet. En sten vibrerar med låg densitet, din röst vibrerar med en högre. Det som vibrerar allra mest är tonerna av ett mantra. Ett mantra är komponerat av ljud, ord och korta stavelser, vilka har ett stort inflytande på kropp och sinne. De mantran som används inom kundaliniyoga (och medicinsk yoga) är på språket Gurmukhi, ett indiskt skriftspråk som använts sedan 1500-talet. Dessa mantran sjungs, viskas eller tänks och genom att medvetet upprepa dem om och om igen sås ett frö i ditt inre. Detta frö innehåller en hög koncentration av vibrationer som försätter dig i en högre, ljusare och lättare stämning. Ju djupare fröet planteras i dig desto större och snabbare effekt kommer det att ha på hela din varelse; ditt sinne finner stort lugn och hela du absorberas av stunden – av mantrat.

Kostnad 250 kr, och det finns te efteråt för de som vill.

Boka tid


Yoga & gong i den gamla Vattenmöllan i Genarp 29 april!

Jag har blivit visad en vacker plats där jag vill göra yoga med dig! Vattenmöllan i Genarp, eller Häckeberga kvarn som den egentligen heter, är en kvarnruin från 1600-talet som ligger vackert inbäddad i naturen strax intill Höje å. Alldeles intill ån finns en gräsplätt som gjord för yoga och till ljudet av vattnets flödande och brusande gör vi övningar som fyller oss med energi och prana – livskraft. I den gamla vattenmöllan väntar sedan tända eldar och den stora Solgongen och längs möllans historiska väggar finner vi ro och låter gongens vibrationer ljuda. En skön söndag nära elementen – vatten, jord, eld och luft!

Tiden är kl 18.30-20 och kostnaden 100 kr (hundringen går till Älvräddarna, en organisation som värnar om och kämpar för våra svenska vattendrag och fiske). Du behöver inte boka plats, utan bara kom och ta gärna med dig dina vänner!

När du kommer genom Genarp, sväng av mot idrottsplatsen Ekevallen. Där finns det en stor parkering, vi möts där.

Inställt vid regn och rusk.


Ayurvedayoga den 16, 23 och 30 maj!

Ayurveda är en 5000 år gammal hälsovetenskap som precis som yoga ser holistiskt på människan, dvs. att en människa består av både kropp, sinne och själ och att dessa tre bildar en helhet. Varje människa föds med en grundkonstruktion baserad på de olika elementen. Vissa föds med mycket vata (rymd, luft), andra med pitta (eld och vatten), några med kapha (jord och vatten). Dessa element styr både kropp och sinne och för att vi ska må så bra som möjligt är det viktigt att hitta balans mellan och i de olika elementen. Enligt ayurveda är varje obalans/sjukdom en avvikelse från vårt naturliga tillstånd och viktigt är att hitta roten till problemet; vi behandlar inte bara problemet (t.ex. med läkemedel) utan vi går till botten och behandlar ursprunget för att lära oss för livet. Detta gör vi genom mat, dryck, sömn, yoga och kunskap om oss själva och vår grundkonstruktion.

I maj håller jag i tre olika kvällar med ayurveda och yoga. Den 16 maj är temat Vata med prat, yoga och meditation för att balansera elementet rymd/luft. Den 23 maj är temat Pitta och den 30 maj är temat Kapha. Till alla som bokar sig kommer jag maila ett test med frågor och utifrån svaren får vi reda på vilken/vilka element som styr dig. Material ingår vid varje datum. Du kan antingen boka alla tre kvällar (kostar 500 kr) eller en/två (kostar 200 kr/kväll). Tiden är kl 19-20.30.

Varmt välkommen till kvällar som ger dig ett nytt/urgammalt, intressant och roligt perspektiv på dig själv!

Boka tid


Workshop med malastillverkning och yoga den 10 juni    kl 9-17 i Svedala!

VÄLKOMMEN TILL EN WORKSHOP MED MALASTILLVERKNING OCH YOGA med Ulrika Knutsdotter och Maria Löfstedt http://www.thesource.se/

KNYT DITT UNIKA MALA (Prayerbeeds eller Meditationshalsband med 108 pärlor). Ett Mala kan används för att under meditation recitera ett mantra och för att lättare hålla fokus på andningen. Ett Mala kan stödja dig i att fördjupa din koncentration och därmed hjälpa ditt sinne att bli tystare och lugnare; du försätter dig för en stund i meditativt tillstånd.

Vi träffas under en dag i lugn och stillhet och tillverkar egna vackra Malas. Du får allt material som behövs för att knyta ett fullständigt Mala. Vi trär det med äkta stenpärlor och kristaller på silkestråd och knyter en knut mellan varje pärla. Vill du dekorera halsbandet så finns det detaljer i silverfärgat material att tillgå. Det kommer att finnas mycket att välja på så släpp loss din kreativitet och njut av stunden av att få skapa. Känslan av att sitta och knyta dessa vackra Malas är både avkopplande och energigivande. Du kommer väl ihåg hur det var när du var liten och fick sitta och trä halsband av vackra gnistrande pärlor, underbart!

Är du nyfiken på olika stenar och kristaller och vad de har för inverkan energimässigt så får du tillfälle att lära dig lite mer. Du kommer också få kunskaper om hur och varför man kan använda ett Mala i Japameditation samt historiken och traditionen till denna gamla meditation. Vill du inte använda ditt Mala som ett verktyg i meditation så är det fint att använda det som ett unikt vackert smycke.

Priset för ett Mala i butik i denna klass som vi kommer att tillverka är ca 700 kr-1000 kr

UPPLÄGG
• Kundaliniyoga med gongavslappning, utomhus om vädret tillåter (Ulrika). Inga förkunskaper krävs.
• Introduktion till Mala-knytning (Maria)
• Val av pärlor och annat material
• Vi börjar knyta våra Malas
• Medtag egen lunch som du äter när du vill under dagen.
• Avslutning tillsammans med en stunds meditation då du får möjlighet att lägga din egen intention eller välsignelse till Mala-halsbandet, Gong-vila (Ulrika).

I KURSEN INGÅR:
• Komplett material till Mala samt en fin tygpåse att förvara det i
• The, Kaffe, frukt och snacks
• Informationsblad om stenarna och kristallerna vi använt oss av till våra Malas
• Trevligt och avslappnat sällskap, kanske finner du nya vänner

PRIS
1195 kr (Anmälningsavgift 695 kr) Anmälan är bindande då material köps in efter antalet som anmäler sig. Kan du inte komma trots anmälan och betalning så får du självklart ditt material tillhanda.

ANMÄLAN & BETALNING
Anmälan gör du genom att skicka ett mail till info@thesource.se samt betalar in anmälningsavgiften till swish nr 123 133 6114. Viktigt är att du skriver ditt namn samt Mala0610 i din betalning. Om du inte har swish meddela mig via mail så skickar Maria kontonummer.

Max antal deltagare: 10 personer


Sommarkurs på Skurups folkhögskola: Kundaliniyoga, gong och mantrasång 30/7-3/8!

Kom och var med om fem härliga dagar, då vi tillsammans finner glädje och kraft genom övningar i dynamisk kundaliniyoga, djup avslappning med gong och ljuv mantrasång!

Likt en fiol stämmer vi våra hjärtans strängar, sjunger i samklang och tillåter oss själva att bli mera vi; ett vi som tillsammans är Ett.

Yogan vi kommer göra är en dynamisk yogaform som består av kroppsställningar, handpositioner, andningsövningar, mantran, meditationer och djup avslappning. Kundaliniyogan räknas till en av de äldsta yogaformerna och har sitt ursprung i Indien och Tibet. Den är minst 5 000 år gammal, och kom till västvärlden först i slutet av 1960-talet, då mästaren Yogi Bhajan bestämde sig för att lära ut den dittills hemliga läran.

Gongen kommer vi möta under den djupa avslappningen. Gongen, som är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, hjälper oss släppa djupt liggande spänningar/blockeringar och gör att vi känner oss fyllda med energi och kraft. Gongen som tar oss till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna och hjälper oss förändra invanda tankemönster och beteenden, som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre.

Och mantrasången! Ljuva, ljuva mantrasång, som hjälper oss att gå djupare in i yogan, djupare in i meditation. Mantran som hjälper oss stänga ute alla tankar, för att bara fokusera på en – själva mantrat – och den blir då som en positiv affirmation om sanning, om kärlek, om ljus och kraft. Mantran som vi tänker, viskar eller sjunger.

Det krävs inga förkunskaper – alla är välkomna. Ta gärna med egen yogamatta.

Kost och logi: fr. 4525 kr (helpension och del i dubbelrum) Kurstid: mån 30/7 kl.12.00 – fre 3/8 kl.15.00

Ulrika Knutsdotter undervisar inom kundaliniyoga, medicinsk yoga, barnyoga och gong. Som yogalärare utstrålar hon mjuk närvaro och är väldigt omtyckt för sin röst, som grundar, tryggar och sjunger eleverna till ro. Ulrika är författare till två yogaböcker och en bok om sorg och föreläser även om dessa ämnen. För Ulrika är det viktigt att varje individ hittar in till sin egen sanning, ser sin egen väg, för att i detta liv kunna leva så fullkomligt och gott som möjligt. Sat Nam

Anmäl dig här: http://application.skurupsfolkhogskola.se/Sommar/Sommarkurser/Sommarkursutbud/Anmalan/tabid/225/Default.aspx